Cases

Hørsholm Egns Museum

En kærlighedsaffære på print

På Hørsholm Egns Museum har den prisbelønnede tegner, Karoline Stjernfelt, med sin udstilling ’Keep me innocent’ givet sin udlægning af danmarkshistoriens mest berømte kærlighedsaffære. Nemlig den mellem den unge dronning Caroline Mathilde, Christian 7. og hoflægen J. F. Struensee.

Udstillingen består af gentryk af en perlerække af Stjernfelts tegningerne, store udskårne figurer samt vægfotostat af hendes tegning af hovedpersonerne ved bredden af Hirschholm Slot. Udstillingen er inspireret af tegneserie-genrens sorte rammer, og både Stjernfelts tegninger og de originale værker bliver vist frem i samspil med sjove talebobler og skilte på væggene. Den grafiske designer bag det smukke tegneseriekoncept for udstillingen er Christina Bruun Olsson.

Udstillingen ’Keep me innocent’ kan ses til og med 2023.

Del

Samarbejdet med Stibo var virkeligt godt. Genoptrykkene af Stjernfelts tegninger blev virkelig flotte, og opgaven med at få de store figurer til at stå blev løst helt perfekt. Vi fik prøvetryk, særlige ønsker og behov blev imødekommet, og tingene blev leveret til aftalt tid.

Ingeborg Philipsen

Formidlingsinspektør hos Hørsholm Egns Museum

Fra idé til færdigt resultat

I tæt samarbejde med teamet på udstillingen var Stibo Complete med til at finde de bedste løsninger både i forhold til materialevalg, formater og sammensætning af de forskellige elementer.

Det var helt afgørende, at de genoptrykte tegninger var præcise i farver og tilsnit samt at få Stjernfelts Caroline Mathilde-figurer i menneskehøjde til at fungerer fritstående og ’dansende’ midt i rummet. Ønsket var at figurerne af Caroline Mathilde skulle danne en firkant og holde hinanden i hånden. Dette blev løst med en kongekrone i midten, som samles med en slids. Altså en rigtig god løsning, der fungerede som ønsket.

Alle figurerne er fremstillet i 10 mm stadur, som er letvægtsplader, og er lavet i mandshøjde for at gøre dem mere realistiske.

Sjove effekter og komik

Til væggene fremstillede vi sjove tegneserieskilte og talebobler, der var med til at give udstillingen et finurligt twist. Disse blev lavet i 5 mm stadur.

Derudover fremstillede vi skilte af hovedpersonerne med udskårne ansigter, som står klar til at modtage museumsgæsterne udendørs og inviterer dem til interaktion og leg.

Sidst med ikke mindst skabte vi en promenade med afstandseffekt, hvor figurerne af de tre hovedpersoner står med en afstand på 19 mm eller mere efter ønske. Og som baggrund for figurerne fremstillede vi et skilt til montering på døren.

Kontakt Dennis Raun for at høre mere om denne case

Relevante cases

Aarhus Slush’D

En startup-messe med en kreativ udsmykning

Dansk Teater

En hyldest til Dansk Teater gennem 300 år

Retail360

Ubemandet butik som løsning på købmandsproblem

Marianne Isager

En strikkebog med et strejf af Nordjylland

Lyreco

Tryk af 35.000 kataloger genplanter 48 træer

Filmmagasinet Ekko

Fra tryk til færdigt og omdelt magasin på en uge

Danmarks Jægerforbund

Jagten sættes i gang på redesign af magasin

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Et grundigt forarbejde sikrede det helt rigtige resultat

BUPL

Budskab slået fast med 900 m2 stort banner

Pilgrim

Pilgrimsrejsen fra festivalsmykker til internationalt smykkebrand