Cases

Djøfbladet

Djøfbladets CO2-aftryk blev reduceret med 36,3 %

Den faglige medlemsorganisation Djøf har intensiveret sit fokus på grøn omstilling og bæredygtighed – og har i den forbindelse fået foretaget beregninger af organsiationens – herunder også Djøfbladets – samlede CO2-aftryk.

Beregningerne dannede efterfølgende grundlag for Djøfbladets ønske om at optimere produktionen af bladet – med målet om at reducere bladets CO2-aftryk.

Del

Stibos udregninger af vores CO2-aftryk har været et helt centralt redskab i Djøfbladets bestræbelser på at opnå en mere bæredygtig produktion. I samarbejde med Stibo Complete har vi brugt beregningerne til at finde en løsning, der har reduceret vores CO2-aftryk drastisk – uden at det på nogen måde er gået ud over kvaliteten – og som faktisk også har givet os en bedre økonomi på vores samlede produktion.

Dennis Christiansen

Chefredaktør, Djøfbladet

Et stykke papir til forskel

Djøfbladet havde som udgangspunkt et ønske om at CO2-kompensere produktionen og modvirke CO2-udledningen ved køb af f.eks. kvoter eller kreditter. Men vi anbefalede, at vi foretog en klimaberegning, der kortlægger den samlede produktions CO2-aftryk og gør det tydeligt, hvor der kan optimeres.

Undersøgelsen og beregningerne resulterede i, at Djøfbladet valgte et andet – mere miljøvenligt – papir at trykke bladet på. Et valg, der reducerede bladets CO2-aftryk med 36,3 % – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hvad er en klimaberegning?

Vi foretager en konkret udregning af dit magasin eller fagblads CO2-aftryk, hvor vi også kigger på format, valg af papir og efterbehandling.

Med udgangspunkt i udregningerne kan du træffe mere bæredygtige valg og reducere CO2-udledningen fra produktionen af din tryksag væsentligt – uden at gå på kompromis med kvalitet, design eller pris.

Relevante cases

Aarhus Slush’D

En startup-messe med en kreativ udsmykning

Dansk Teater

En hyldest til Dansk Teater gennem 300 år

Retail360

Ubemandet butik som løsning på købmandsproblem

Marianne Isager

En strikkebog med et strejf af Nordjylland

Lyreco

Tryk af 35.000 kataloger genplanter 48 træer

Filmmagasinet Ekko

Fra tryk til færdigt og omdelt magasin på en uge

Danmarks Jægerforbund

Jagten sættes i gang på redesign af magasin

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Et grundigt forarbejde sikrede det helt rigtige resultat

BUPL

Budskab slået fast med 900 m2 stort banner

Pilgrim

Pilgrimsrejsen fra festivalsmykker til internationalt smykkebrand